Feedek
Megosztás

"Női gondok"

 

Október 13. 21 óra

Szerkesztő műsorvezető: H. Varga Mariann

Vendég: Dr. József Gábor szülész- nőgyógyász, genetikus

 

Ezen a héten szerdán este 9 és 10 óra között kifejezetten női témával foglalkozunk a dr. Jazzyben: vendégünk dr. Joó József Gábor, szülész-nőgyógyász, genetikus. A doktor úr genetikusként is ismert szakember, ám a műsoridő határai miatt, most kifejezetten a nőket érintő leggyakoribb panaszokat érintjük majd a műsorban, korosztályok mentén is csoportosítva azokat. (terveink szerint az év vége felé találkozunk majd újból a dr. Jazzyben, akkor kifejezetten a várandósság és a genetika kérdéseire fókuszálva.) Ma este azonban előkerül néhány tabu is, mint a különböző fertőzések és azok lehetséges kezelésének módszerei, az idősebb hölgyek betegségei, illetve az intim tisztálkodás szabályai. Bár női téma, bizonyos szempontból a férfiakat is érinti, így ez alkalommal is számítunk mindenki figyelmére.

Fogápolás

Október 6. 21 óra

Szerkesztő Műsorvezető: H. Varga Mariann

Vendég: Dr. Papp Huba fogszakorvos, hipnodonta

 Egészségmegőrző műsorunk témája a fogorvosi beavatkozás, de egy kicsit rendhagyó oldalról bemutatva. A vendég dr. Papp Huba fogszakorvos, hipnodonta lesz, aki többek között a hipnózisban végzett fogászati... beavatkozások egyik szakértője. Ám nem ez az egyetlen érdekesség, hiszen érintjük még a műsor során azokat az alternatív terápiákat, amelyek mind felhasználhatóak a fogorvoslásban.
Ha kíváncsiak rá, hogyan lehet személyre szabottan kitesztelni, hogy milyen tömőanyagot fogad el a páciens szervezete, hogyan lehet gyógyszer nélkül is teljesen ellazítani a beavatkozástól rettegő pácienst, vagy milyen elváltozásokat okozhat az egész testünkben egy egyszerű foghiány, és erre milyen megoldásokat kínál a modern technológia és az alternatív gyógyászat különös ötvözete, kapcsolódjanak be a dr. Jazzy adásába ezen a héten szerdán este is.

Várja Önöket a műsor vendége és a szerkesztő-műsorvezető, H.Varga Mariann

Szülés

Szeptember 29. 21 óra

Szerkesztő műsorvezető: Háver Varga Mariann

Vendég: Pucsok Bernadette, homeopata

 

A téma a várandósság és a szülés lesz, mégpedig ezen időszak legfontosabb tüneteinek, esetleges panaszainak kezelése a homeopátia segítségével. Vendégünket, Pucsok Bernadett-et kérdezem majd arról, hogy mit tehet a homeopátiás orvoslás a férfi vagy a női meddőség eseteiben, hogyan lehet a várandósság első időszakának kellemetlen tüneteit, a hányingert, szédülést stb. kezelni. Szó lesz majd arról is, hogy a vetélések, vérzések veszélye megelőzhető-e, illetve megszüntethető-e az alternatív orvoslás mentén és persze beszélünk majd a babavárás második és harmadik szakaszának tüneteiről is. Bár a szüléstől nagyon sokan félnek, -nem véletlenül- arról is kérdezem majd szakértőnket, hogy hogyan tehető harmonikusabbá mindez az anya és a kisbaba számára a homeopátia segítségével.

Várja Önöket szerdán este 9-kor Pucsok Bernadette homeopata és a szerkesztő-műsorvezető, H.Varga Mariann

Szépségápolás

Szeptember 23. 21 óra

Szerkesztőműsorvezető:  Háver Varga Mariann

Vendég: Hegyi Sára biokozmetikus és aromaterapeuta

 

Műsorváltozás!! A dr. Jazzy ezen a héten kivételesen csütörtökön jelentkezik, este 9 és 10 óra között.

A műsor vendége Hegyi Sára biokozmetikus és aromaterapeuta lesz. Ő egy igazán forradalmár kozmetikus, nem egyszerűen csak a természetesen anyagok és testápolás híve, de időnként meglepő cikkekkel hívja fel a szépségápolás veszélyeire a figyelmet. Holnap beszélgetünk majd arról, hogy az egyes mosószerek és testápolók adalékanyagai milyen hatással vannak a bőrünkre, szó esik arról, hogy tényleg fiatalítanak-e a fiatalító kozmetikai eljárások és az intim szőrtelenítés kapcsán is érintünk néhány tabunak számító kérdést.

Tartsanak velünk csütörtökön este is a dr. Jazzyben, várja Önöket vendégünk és a szerkesztő-műsorvezető, H.Varga Mariann
Bővebben

Álmatlanság


  

Szeptember 15. 21 óra

Szerkesztőműsorvezető: Háver Varga Mariann

Vendég: dr. Terray-Horváth Attila neurológus, alvásszakértő

 

 

 Ki ne ismerné az álmatlanságot, a kialvatlanságot?

Ha szerencsénk van,csak néha napján kell átélnünk az alváshiány okozta kellemetlen tüneteket. Ugyanakkor nagyon sokan szenvednek itthon is és szerte a világban ezektől a panaszoktól, felnőttek és gyerekek egyaránt. Az alvászavarok legváltozatosabb tüneteit mutatja a lakosság, mint az inszomnia, alvási apnoé, nyugtalan láb szindróma, éjszakai fogcsikorgatás, elalvási zavarok és még hosszan lehetne sorolni. Egészségmegőrző műsorunk ma esti vendége dr. Terray-Horváth Attila neurológus, alvásszakértő, akivel arra keressük a választ, hogy vajon hogyan lehet diagnosztizálni az alvászavarokat és milyen lehetséges megoldások léteznek orvoslásukra, valamint szót ejtünk arról is, hogy mit és hogyan vizsgálnak az ún. alváscentrumokban.

Tartsanak velünk ma este is a dr. Jazzyben, várja Önöket a 90.9 Jazzy vendége és H.Varga Mariann, a műsor szerkesztője

Craniosacralis

Szeptember 8. 21 óra

Szerkesztőműsorvezető: Háver Varga Mariann

Vendég: Gábriel Orsolya, a craniosacralis módszer magyarországi képviselője

 

A dr. Jazzy következő adásában egy sokak számára még ismeretlen, ugyanakkor csodamódszernek” tartott terápiával, az ún. craniosacralis módszerével foglalkozunk. A craniosacralis terápia egy olyan kezelési forma, amely főként a szervezet öngyógyító mechanizmusaira, természetes védekezőképességére gyakorolt hatásának köszönhetően hatékony. Jellemzője a mikromanipuláció, amely a koponyacsontok mikromozgásainak korrigálásán alapul. Ennek segítségével hatást gyakorolhatunk a test egyéb részeire, szerveire, szervrendszereire. A terápia célja a kötőszövetes határok, lemezek ellazítása, az izületi feszültségek korrekciója, az izomrelaxáció, az agyi-gerincvelői folyadék áramlásának normalizálása, az idegi funkciók harmonizálása, a koponyán belüli keringés javítása. Miben segíthet? Többek között asztma, migrén, idegfájdalmak, krónikus hörghurut, fül-orr-gégészeti betegségek, hormonális problémák, szorongás, depresszió stb. A szerdai adásban a craniosacralis módszerének első magyarországi képviselője, Gábriel Orsolya lesz a vendég.

Metabolikus szindróma

 
Szeptember 1. 21 óra, 90.9 Jazzy Rádió

Szerkesztő-műsorvezető: Háver Varga Mariann


Vendég: Dr. Bérczy Judit - belgyógyász, endokrinológus, természetgyógyász

Szeptember elsején a dr. Jazzy ismét várja a hallgatókat a 90.9 Jazzy rádióban, a megszokott időpontban, szerda este 9 és 10 h között. A nyári szünet utáni első adás egy sokunkat érintő problémával, az ún. metabolikus szindrómával foglalkozik. Ez az ún. életmódbetegség növeli a 2-es típusú cukorbetegség, a szív-és érrendszeri betegségek és a stroke kockázatát. A metabolikus szindróma, vagy másként inzulin ezisztencia jellegzetessége az elhízás, a magas vérnyomás, a magas vércukorszint és a kóros vérzsírösszetétel. Ma már nem csak az idősebb, 50-es, 60-as korosztály szenved a metabolikus szindróma minden kellemetlen terhétől, de a fiatalabb korosztály is érintett. A dr. Jazzyben meghívott orvos szakértővel Dr. Bérczy Judit belgyógyász, endokrinológus, természetgyógyásszal nem csak arról beszélgetünk azonban, hogy mit jelent-e betegség és miért alakul ki, hanem arról is szólunk majd, hogyan lehet minél természetesebb módszerekkel megszüntetni ezt az állapotot. Gyakori, hogy e betegségre, állapotra is azonnal gyógyszeres kezelést javasolnak, holott az átgondolt és követhető életmódváltással és a holisztikus módszerekre nyitott orvosok segítségével igénybe vett alternatív terápiákkal, hosszútávú, tartós változást lehet elérni a testben.

Tartsanak velünk szerda este a Dr. Jazzyben!